top of page

 אודות | הלשכה

ה"לשכה לטכנולוגית המידע בישראל" The Israeli Chamber of Information Technology" "  היא עמותה ציבורית המאגדת, מפתחת ומייצגת את כל אנשי טכנולוגיות המידע והתקשוב בישראל, במטרה לייצר ערך חברתי, ארגוני ועסקי, ולהוות בית מקצועי יציב לקידום חבריו. 

הלשכה פועלת לשימור ושיפור הכשירות המקצועית, המעמד וההכרה הציבוריים והמקצועיים של חבריה, על בסיס הסינרגיה והיתרונות לגודל, הגלומים ברשת הקשר המקצועי והחברתי בין חבריה.
הלשכה רואה את ייעודה גם בקשר ובאחריות כלפי כל תעשיית התקשוב והטכנולוגיה העילית והעוסקים בה במדינת ישראל; בתעשייה, בשירותים, בשרות הממשלתי והציבורי, ברשויות הציבוריות ובכוחות הביטחון, וכן בקרב הציבור, החברה והמדינה בישראל.
הלשכה בחרה להנציח בשמה את זכרו של מר שלמה טירן ז"ל מחלוצי המחשוב במדינת ישראל.

המשמעות העיקרית של החזון הוא ביצירת קורת גג אחת לכל הקהילה המקצועית המגוונת העוסקת בטכנולוגיות המידע: מנתחי מערכות, אנשי פיתוח, תשתיות תקשוב, אבטחת מידע, אבטחת איכות, מומחי ניתוח נתונים ועוד רבים אחרים, המהווים מארג שלם של מקצועיות וידע.

הלשכה מונה למעלה מ- 50,000 חברים פעילים, המהווים את עילית בעלי המקצוע בתחום טכנולוגיית המידע בישראל.

 יעדי הלשכה: 

  • קידום מעמדם המקצועי, הציבורי, הכלכלי והאישי של חבריה. 

  • קביעה וקבלת הכרה בסטנדרטים של הגדרות המקצועות והעוסקים בהם, נורמות ואתיקה מקצועית, מסלולי הכשרה, הסמכה, התפתחות וקידום.

  • בנית הקשר עם הקהילה בערי הפיתוח ובמגדרים השונים לעידוד בני הנוער להתעניין וללמוד את המקצועות הטכנולוגיים.

  • הידוק הקשר עם הפקולטות וחוגי הטכנולוגיה באקדמיה ומוסדות ההכשרה המקצועית הרלוונטיים, תוך שיתוף פעולה תכנוני וביצועי עמם.

  • חיזוק וקידום מעמדן של חברות הטכנולוגיה העילית, מרכזי הטכנולוגיה בגופים עסקיים, ציבוריים ובכוחות הביטחון. 

  • קידום המודעות הציבורית, המקצועית והכלכלית לחשיבותם של הטכנולוגיה העילית בכלל ושל מקצועות טכנולוגיות המידע והמחשוב בפרט. 

  • העדפה וקידום החקיקה של התחום, מקצועותיו והעוסקים בו, על כל המשתמע מכך.
     

 פעילויות הלשכה: 

ליבת הפעילות של הלשכה מתרכזת בשירותים לחבריה הרשומים והכוללים בין היתר הסמכות מקצועיות בתחום ניתוח המערכות ומקצועות נוספים, ארגון ערבי עיון והשתלמויות בנושאים מקצועיים שבחזית הטכנולוגית, חונכות לסטודנטים וניהול קריירה לוותיקים, שולחנות עגולים בנושאים שעל סדר היום בקהילה המקצועית, הקמת קבוצות התעניינות מקצועיות במגוון נושאים, פרסים ועידוד לפרויקטים ומנמ"רים מצטיינים, ארגון כנס שנתי ועוד.

פעילות במסגרת מרכזי המצוינות המהווים מסגרות מקצועיות של חברים העוסקים או מתעניינים בתחומים מקצועיים מסוימים. מרכזי המצוינות מהווים קבוצות עניין מקצועיות המאפשרות התמקדות בקורסים, ימי עיון והרצאות המוצעות לחברים. המסגרת מאפשרת לחברים קידום והסמכה בהתאם ליכולותיהם, כישוריהם, השכלתם ונסיונם.

 

גיוס ושימור החברים בלשכה בנוי מחד על צירוף אוכלוסייה צעירה מקרב הסטודנטים והבוגרים של האקדמיה  ועל קהלי יעד חדשים בתחומי מקצועות ועיסוקים נוספים כולל יזמים ואנשי הייטק ומאידך על ערוצי קשר משופרים עם החברים ברשתות החברתיות, באתר האינטרנט ובאמצעות Newsletter   חודשי בדוא"ל.
 

קשרי החוץ של הלשכה נבנים על בסיס הקשר המקצועי עם חברות האנטרפייז בישראל המעסיקות מאות עובדי IT, צה"ל, הספקים המובילים, גופי ממשל ורגולציה, שת"פ עם ארגונים משלימים בארץ וארגונים דומים בחו"ל.
 

הלשכה פועלת לתרומה לקהילה בעיקר בעיירות פיתוח ויישובי ספר ופריפריה, כגון: מעלות תרשיחא, קריית מלאכי, רמלה ולוד, מתוך מטרה לקרב לטכנולוגיית המידע גם צעירים אשר ידם אינה משגת לעשות זאת בכוחות עצמם. הלשכה מתכוון להרחיב את פעילותה למגדרים נוספים תוך שיתוף פעולה עם עמותות וגורמים נוספים הפועלים בתחום
 

הלשכה מטפחת את הקשר לאקדמיה מאפשר לה לבסס את  מסגרת ההסמכות המקצועיות שלה, לבנות גשר בין התעשייה לאקדמיה, ליצור עניין אצל הסטודנטים ולשלב מחקר אקדמי עם מחקר חברתי פרקטי.

 

הלשכה פועלת כעמותה של מתנדבים ללא מטרות רווח עם נשיאות נבחרת, וועד מנהל, ועדת כספים וועדת תקנון מבטיחים פעילות מבוקרת ומנוהלת של הלשכה לפי כל כללי הרגולציה  והניהול הכספי המקובלים. עם ועדה מקצועית מהווה את מסגרת הגג לכל התכנים של הפעילויות המקצועיות עבור החברים בכל התחומים ועם וועדת שיווק המנהלת את ערוצי הקשר עם החברים. 

קצת היסטוריה: 

ה "לשכה לטכנולוגיות המידע בישראל" החלה את דרכה כ"איגוד מנתחי המערכות" בשנת 1968 ביוזמה של קומץ "משוגעים לדבר", בהובלתו של מר בני ראב ז"ל. בשנת 1994, במלאת חצי יובל להקמת האיגוד, הפך האיגוד ל"לשכת מנתחי מערכות המידע בישראל" – כביתם של מנתחי מערכות המידע שעמדו בקריטריונים של המקצוע, למדו בקורסים המתאימים וקבלו הסמכה. 
 
במשך שנים רבות פעלה הלשכה כדי לקבל הכרה סטטוטורית במקצוע בדומה ללשכת רואי החשבון ועורכי הדין, אך ההצלחה הייתה דה פקטו בלבד לפיה רוב המוסדות המלמדים ניתוח מערכות היום מבקשים את אישורה לתוכנית הלימודים ובמכרזים רבים, בעיקר של המגזר הציבורי, ניתנת עדיפות למנתחי מערכות חברי הלשכה ובעלי תעודת הסמכה שלה.
לחברות בלשכה יתרונות רבים בעדכונים המקצועיים, הכנסים ואפשרויות הלימוד בתחום המקצועי.
 
בשנת 2016 מותגה הלשכה מחדש כ "הלשכה לטכנולוגיות המידע בישראל" ובאנגלית
("The Israeli Chamber of Information Technology" (ICIT , בכוונה להפוך ממועדון מקצועי ממוקד במנתחי מערכות מידע - להתאגדות מקצועית רחבה. "בית פתוח" הפותח את שורותיו לא רק למנתחי מערכות מידע מוסמכים, אלא לכל מי שקשור למקצועות התקשוב.

 שלמה טירן: 

שלמה טירן היה הבעלים והמייסד של חברת אלעד מערכות ואחד האבות המייסדים של ענף המחשוב בישראל. הלך לעולמו בגיל  78.

 

שלמה טירן נולד בירושלים. שירת בצה"ל בחיל השריון ונפצע במהלך שירותו. לאחר שהשתחרר החל לעבוד מטעם יבמ (IBM) כמנקב כרטיסים בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. משם התקדם למרכיב לוחות חיבורים, שבאמצעותם בוצעו פעולות בציוד עיבוד נתונים.

 

במשך השנים מילא טירן שורה של תפקידים בעולם המחשוב בארץ, במגזרים הממשלתי והפרטי. הוא הקים ב-1966 את אגף המחשוב של רשות השידור וב-1967 הצטרף למשרד התחבורה, שם שימש תחילה כמנתח מערכות ובהמשך התקדם לתפקיד ראש אגף המחשוב של המשרד.

 

ב-1977 נמנה טירן עם מקימי ועד הגג של מערכות המחשוב במשרדי הממשלה. שנה לאחר מכן, עבר לקופת חולים כללית, שהייתה שייכת אז להסתדרות, ושימש כמנהל אגף המחשוב שלה. באותה השנה הוא אף מונה ליו"ר מועצת המנהלים של יעל תוכנה.

 

הוא שימש כמנמ"ר משרד הבינוי והשיכון. לאחר מכן מונה למנכ"ל סולמל – החברה הבת של סולל בונה לשירותי מחשוב.

 

את אלעד מערכות הקים שלמה טירן ב-1982, ביחד עם דני דיין והוביל אותה להתפתח לחברה מובילה בתחומי ניהול מערכות המידע והתוכנה.

 

לשכת מנתחי מערכות מידע הייתה אהבתו הגדולה של שלמה. לפני למעלה מ-40 שנה יזם, ביחד עם חברו בני ראב ז"ל, את הקמתו של ארגון מנתחי מערכות, שגדל והפך, כעבור 25 שנה, ללשכת מנתחי מערכות מידע בישראל והיום מהווה את הבסיס ללשכה לטכנולוגיות המידע בישראל הקרויה על שמו.

 

שלמה היה מעורב בפעילות הלשכה ותמך בה ברוחב יד כמעט עד יומו האחרון.

 

ת.נ.צ.ב.ה

שלמה טירן
bottom of page